Banenmarkt trekt zo'n 3.500 bezoekers

12 oktober 2009 07:00

STAD CENTRUM - Gemeente Almere en UWV WERKbedrijf organiseerden afgelopen donderdag voor de zevende keer een Banenmarkt in het stadhuis. Zo'n 3.500 mensen kwamen op het evenement af, twee keer zoveel als vorig jaar.


Het evenement stond dit jaar in het teken van kansen, die door de bezoekers ruimschoots werden aangegrepen. Zo reageerden ruim vierhonderd mensen op de door UWV WERKbedrijf aangeboden vacatures. Ook de 45 kramen van werkgevers, re-integratie- en uitzendbureaus werden druk bezocht. Op stands die gespecialiseerd waren in oudere werkzoekenden liep het storm. Ook was er veel belangstelling voor werk in de gezondheidszorg, al bleek het lastig hoger geschoold personeel voor de zorg te vinden.

Persoonlijke eigenschappen

Na de officiële opening van het Werkplein Almere door wethouder Martine Visser stroomde het publiek naar binnen. Belangstellenden konden zich onder andere opgeven voor workshops Solliciteren, een CV-check en competentietests. Vooral bij de CV-check en de tests ontstonden lange wachtrijen, ondanks een ruime bezetting van adviseurs. "Heel handig, je CV laten controleren", zegt Ina, een 45-jarige werkzoekende. "Ik wist niet dat het ook belangrijk is om mijn persoonlijke eigenschappen te vermelden." Even verderop loopt Hans glimlachend weg met de uitkomst van zijn competentietest. De uitkomst en uitleg helpen hem de juiste keuze te maken in de richting van nieuw werk.
Onafhankelijk Arbeidsadviseur

Het vacatureaanbod was divers, van laaggeschoolde arbeid tot werk voor hooggeschoolden. Waar het wat lastig werd gaf de Onafhankelijk Arbeidsadviseur advies. "Ik ben al door meer dan honderd informatietassen heen", zegt arbeidsadviseur Rob van der Pol om half vier. "Veel mensen willen wat anders, of hebben een achtergrond met een arbeidshandicap en daarbij veel vragen." Even verderop blijkt dat ook bij de stand veel om advies gevraagd wordt over de WIA.