Barbecue D66 Almere drukbezocht

05 september 2009 06:58

HAVEN - D66 Almere heeft het nieuwe politieke seizoen zaterdag feestelijk afgetrapt met een barbecue bij raadslid Cocky Kuipers. De barbecue van de Democraten trok ruim zestig Almeerders, zowel leden als niet-leden, die onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar vooruitblikten op de politieke herfst en de gemeenteraadsverkiezingen in maart.


De barbecue van D66 Almere is een jaarlijkse traditie, waarmee aan het eind van de zomer een nieuw politiek seizoen wordt ingeluid. "Dit jaar was het extra druk", vertelt D66-raadslid Cocky Kuipers: "In de afgelopen jaren was de barbecue bij mij in de achtertuin, maar deze keer hebben we ook de garage er bij moeten betrekken en stonden we aan de voorkant te grillen. Erg leuk, zo veel sociaal-liberale Almeerders over de vloer!"
De belangstelling voor de barbecue schrijft Kuipers toe aan de groeiende waardering voor D66: "Niet voor niets zijn we de snelstgroeiende partij in Nederland en zijn we in Almere verdubbeld in ledenaantal. D66 laat weer een herkenbaar en duidelijk geluid horen, na een lastige periode die volgde op twaalf jaar kabinetsdeelname. Ook in Almere herkennen mensen zich in D66. Onze inzet voor kennis en onderwijs, meer woningen voor starters, behoud van de vrije koopzondag, Almeerders geven aan dat enorm te waarderen."

Betrokken

Ook de komende gemeenteraadsverkiezingen zorgen voor extra betrokkenheid, weet het D66-raadslid: "Er valt in maart iets te kiezen, de kaarten worden echt opnieuw geschud. Natuurlijk is het extra spannend om dan bij de politiek betrokken te zijn. Ook onze fractiekamer in het stadhuis wordt tijdens de politieke markt op donderdag steeds drukker. En die betrokkenheid zie je dus ook terug op onze D66-barbecue, hartstikke leuk!"
Kijk voor meer informatie op www.D66Almere.nl.