Barbier Rogier in gesprek met gemeente en houdt zaak gesloten

15 februari 2021 09:15

Barbier Rogier Almere heeft dit weekend toch de deuren niet geopend. De kapper aan het Deventerpad had aangekondigd ondanks de lockdown zaterdagiddag toch klanten te gaan knippen, om een statement te maken richting de overheid. "We zijn inmiddels in gesprek met de gemeente over financiële steun. Voorwaarde is wel dat wij ons houden aan de lockdown", vertelt kapper Donovan Ewaart.

Voor de kapsalon had zich zaterdagmiddag een groepje klanten verzameld, in afwachting van wat er zou gebeuren. Onder het motto 'Van een kale kapper kan je niet plukken' zou Barbier Rogier Almere namelijk op afspraak de deuren openen. "Niet om dwars te liggen, maar een wanhoopsdaad. Wij hebben nog steeds geen overheidssteun ontvangen en ons geld is op", verklaart Ewaart. De aangekondigde actie leidde tot veel steunbetuitgingen. "We hebben ongelooflijk veel positieve reacties ontvangen en er is zelfs een Go Fund Me-actie gestart om geld in te zamelen voor ons. Die steun doet ons in elk geval goed."

Landelijk

De actie werd ook landelijk opgepakt. "Maar een belletje van de politie kwam helaas eerder dan de financiële steun", aldus Ewaart. "We hebben daarna een goed gesprek met de gemeente gehad. Die gaf aan dat de steun echt komt, maar voorwaarde was wel dat wij ons zouden houden aan de lockdown. Anders zouden niet alleen wij, maar ook onze klanten een forse boete krijgen. En bovendien zouden we riskeren dat we onze zaak moesten sluiten." En dat probeert Barbier Rogier Almere nu juist uit alle macht te voorkomen. "We wilden gewoon gehoord worden, en dat is in elk geval gelukt. Het is alleen wel triest dat je zo'n actie moet opzetten om dat te bereiken."

Barbier Rogier Almere was zaterdag wel open voor het afhalen van producten als wax en baardolie. Ook voor koffie en een praatje konden klanten terecht.

Donovan Ewaart van Barbier Rogier Almere. "Het geld is op." (Foto: Almere DEZE WEEK)