Basisschool De Omnibus wint Vincent van Goghtour

18 februari 2009 08:00

LITERATUURWIJK - Klas 7D van basisschool De Omnibus heeft met de Oorgoghpot, een van klei gemaakte pot voorzien van de afdrukken van de oren van alle leerlingen, de Vincent van Goghwedstrijd gewonnen.


De Rabobank Almere had eind vorig jaar alle scholen uitgedaagd een werkstuk te maken over het werk of het leven van Vincent van Gogh. Alle werkstukken zijn begin 2009 beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van Frans van der Ven, beeldend kunstenaar in Almere. De Oorgoghpot werd als mooiste werkstuk beoordeeld, waarmee klas 7D een 'Vincent van Goghtour' gewonnen heeft.
Vrijdag 6 februari bracht een speciale Rabobank Museumbus de leerlingen van de school naar het Vincent van Goghmuseum in Amsterdam. In het museum kregen de leerlingen een rondleiding en mochten ze in het atelier een schilderij in de stijl van Vincent van Gogh schilderen. De leerlingen hadden onder begeleiding van hun meester Douwe en handwerkjuf Yvonne een leuke en leerzame dag. De Omnibus doet volgend jaar zeker weer mee.