Basisschool Het Kristal boos om vernieling troostboom

17 november 2009 08:00

BUITEN - Een beetje verdrietig zijn ze wel. De leerkrachten, ouders en leerlingen van katholieke basisschool Het Kristal in Almere Buiten. Hun 'troostboom' is vernield.


De troostboom staat sinds 2007 op het schoolplein ter nagedachtenis aan juf Patty. Op 39-jarige leeftijd overleed zij, veel te jong. Juf Patty was toen leerkracht van groep 8 op het Kristal en samen met de familie heeft de school toen een troostboom voor haar op het schoolplein geplaatst. Zo was er voor haar familie, leerlingen en collega's een plekje waar ze aan haar konden denken en troost konden vinden.
Sinds de herfstvakantie zijn de troostboom en het bankje dat er omheen stond vernield. "Wie het gedaan heeft weten we niet," aldus Irma Bakker, adjunct-directeur van Het Kristal, "maar we vinden het erg vervelend allemaal. Ook omdat de familie van Patty hier nog altijd komt om even aan haar te denken en bloemen neer te leggen."
De directie van de school heeft aangifte gedaan bij de politie en de wijkagenten nemen het voorval erg serieus. Zij surveilleren regelmatig op en rond het plein, maar hebben tot nu toe nog geen dader kunnen vinden.

Tips?

Voor tips over het voorval kunt u terecht bij de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij de directie van Het Kristal.