Basisschool Panta Rhei ontvangt Verkeersveiligheidslabel

26 januari 2010 08:00

WATERWIJK - Basisschool Panta Rhei in Waterwijk heeft donderdag 14 januari het felbegeerde Verkeersveiligheidslabel gekregen. Het Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen en toont aan dat de school in de afgelopen periode hard heeft gewerkt aan de verkeersveiligheid rondom de school.


Panta Rhei heeft voorafgaand aan de uitreiking houden een week lang diverse verkeersprojecten gedaan op school. Zo kwam er een vrachtwagenchauffeur uitleg geven over de dodehoekspiegel en hield de school een 'Ontwerp jouw eigen verkeersbord'-wedstrijd. De kinderen zongen een speciaal lied over verkeersveiligheid voor zebra SEEF, de mascotte van het project van wethouder onderwijs en wethouder Martine Visser.

Blijvend aandacht aan verkeersveiligheid

Martine Visser prees de kinderen en de school voor het werk dat ze verzet hebben en de kennis die ze hebben opgedaan. Zij vond het terecht dat de school het label ontving. Tegelijkertijd stimuleerde de wethouder de school en vooral ook de ouders om aandacht te blijven besteden aan verkeersveiligheid en het gedrag in het verkeer. Hoewel normaal gesproken gestimuleerd wordt om fietsend of wandelend naar school te komen, vond de wethouder het nu ook heel goed om te zien dat zoveel kinderen op de slee naar school waren gekomen.
Bij de scholen die meedoen aan het Verkeersveiligheidslabel wordt hard gewerkt om knelpunten op straat op te lossen. Basisschool Panta Rhei is de negentiende school in Almere die het Verkeersveiligheidslabel heeft behaald. Inmiddels zijn 41 Almeerse basisscholen actief.