Basisschoolleerlingen in de maling

08 april 2010 16:11

ALMERE - 1 april! 'Poisson d'avril', 'April Fool's Day' of verzenderke(n)sdag in het Vlaams: het was donderdag de dag waarop mensen elkaar in de maling namen. De leerlingen van de basisscholen 't Kofschip in Waterwijk en De Zevensprong in Danswijk, zijn in ieder geval in leuke grappen getuind.


De leerlingen van 't Kofschip kregen een brief van de 'schoolfotograaf', met de vraag of ze mee wilde doen met een wedstrijd. Het was een wedstrijd onder fotografen met de origineelste voorjaarsfoto. De schoolfotograaf en de kinderen konden een geweldige prijs winnen. De kinderen zouden naar een fantastisch pretpark gaan. Dress-code: vrolijke gele en oranje kleding voor de foto. Toen iedereen klaarstond was er natuurlijk geen fotowedstrijd of fotograaf. Het was een 1 april-grap van het team en de oudervereniging van de school. Door school is uiteraard wel een foto gemaakt die alle kinderen mee naar huis kregen. Alle kinderen zagen er prachtig uit voor de paaslunch.

1 april-grap is geen grap

Op basisschool De Zevensprong waren eigenlijk alle kinderen vrij vanwege een studiedag. Maar de kinderen van groep 7 en 8 werden toch verzocht om naar school te komen voor de opnames van het TROS-tv-programma Karaoke Kids. Zou het wel echt waar zijn? Toen er maandag 29 maart al een cameraploeg op de stoep stond om de eerste opnames te maken, leek het toch wel eens geen grap te zijn.
Inderdaad werd donderdagochtend het decor opgebouwd, kwamen de cameramannen binnen en konden de opnames beginnen. Met Ron Boszhard zongen een aantal leerlingen van De Zevensprong liedjes van Pink, Jeroen van der Boom, Krezip en Waylon. En er was een verrassingsoptreden van Waylon. Alle kinderen en de leerkrachten hadden een geslaagde ochtend. De gemaakte opnames zijn te zien op Nederland 3 op zondag 18 april om 08.15 uur.