Basketbal bekerfinales in Topsportcentrum

25 maart 2009 08:00

POORT - Het Topsportcentrum Almere is op zaterdag 28 en zondag 29 maart het decor voor alle basketbal bekerfinales. Nog niet eerder werden in een weekeinde alle bekerfinales op dezelfde locatie gespeeld.


De finale voor de heren op zondag 29 maart is een spannende herhaling van vorig seizoen. MyGuide Amsterdam en EiffelTowers Den Bosch nemen het opnieuw tegen elkaar op. Vorig seizoen sleepten Bosschenaren de beker in de wacht, zij wonnen de wedstrijd met 93-82.
De herenfinale begint om 14.00 uur en wordt om 11.30 uur voorafgegaan door de bekerfinale van de jongens. Bij die wedstrijd treft het onder 18-team van het Groningse Hanzevast Capitals de onder 20-selectie van het Helderse BV Noordkop.
Op zaterdag 28 maart is de bekerfinale voor de meisjes om 14.30 uur. Voor die finale hebben zich de onder 20-teams van Grasshoppers uit Katwijk en Amazone Leidsche Rijn geplaatst. ProBuild Lions uit Landsmeer is de enige vereniging die met twee teams is vertegenwoordigd in dit finaleweekeinde. Het rolstoelteam speelt zaterdag 28 maart om 17.00 uur de bekerfinale tegen BC Verkerk uit Zwijndrecht. Op www.basketball.nl staat het volledige programma.