Basketbaldames winnen in Topsportcentrum

23 augustus 2009 07:00

POORT - In het Topsportcentrum in Poort heeft het Nederlands damesteam zaterdag met 69-58 gewonnen van Slovenië. Oranje moest het doen zonder vaste waarde Naomi Halman.


Oranje begon de reeks Oranje Fever-wedstrijden overtuigend tegen de Slovenen. In mum van tijd stond het 7-0. Die marge van zeven punten bleef overeind tot 14-7. Daarna kwamen de oost-Europeanen terug tot 18-17. Bondscoach Meindert van Veen was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld dat de Nederlandse dames in deze fase de marge verspeelden. Hij probeerde het tij te keren door veel te wisselen.
De circa vijfhonderd toeschouwers zagen dat Oranje in het tweede kwart orde op zaken stelde. De Nederlanders kwamen niet meer in gevaar door scores van Leonie Kooij en Marlous Nieuwveen (beiden 14 punten), maar ook van Tanya Bröring (9), Myrthe Beld (7), Clara van der Hoek (5), Jantine Kraak (5), Rebecca Maessen (4), Francis Donders (4), Emmelie Gerards (3), Kim Hartman (2) en Marie Hoogstraten (2).
Oranje was vooraf niet gerust op de goede afloop tegen de Slovenen. Vorig jaar ging de openingswedstrijd beduidend minder makkelijk. In Almere ging de eerste stap een stuk eenvoudiger.