Bedrijfsleven Almere wil sterke rol economie na verkiezingenVBA en KvK organiseren lijsttrekkersdebat

24 januari 2010 07:30

ALMERE - De Vereniging Bedrijfskring Almere en Kamer van Koophandel willen dat de Almeerse gemeenteraad meer aandacht besteedt aan sociaal-economische onderwerpen. Daarom organiseren zij op maandag 1 maart een lijsttrekkersdebat tussen fractievoorzitters van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen.


Op woensdag 3 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en gaan Almeerders naar de stembus. In het debat voeren sociaal-economische punten de boventoon. Volgens het Almeerse bedrijfsleven moeten deze dan ook hoog op de politieke agenda komen. 'Daar liggen voor de stad de grootste kansen, maar ook de grootste gevaren', schrijft de Kamer van Koophandel in een persbericht. 'De gemeente Almere staat voor een belangrijke opgave de komende jaren. De Schaalsprong vraagt om een sterke en slagvaardige coalitie met daadkracht. Sociaal-economische onderwerpen moeten de grootste aandacht krijgen.'
De Kamer van Koophandel wil zorgen voor een goed ondernemersklimaat door een sterke inzet op economie door de gemeenteraad Almere.

Geïnteresseerden: kom kijken

De KvK en VBA roepen geïnteresseerde kiezers en met name ondernemers uit Almere op om op 1 maart aanstaande naar het WTC Alnovum Almere te komen. Om 16.00 uur start het debat. Aanmelden kan via de website van de VBA: www.vba-almere.nl. Gert Jan Jansen van Omroep Flevoland is gespreksleider en voelt de debaters aan de tand.