Begane grond De Hulk in gebruik voor modeshowAan de slag bij nieuwe locatie DAC

10 december 2008 08:00

ALMERE - Stichting Dag Activiteiten Centrum (DAC) Almere heeft een nieuwe locatie. De benedenverdieping van gebouw De Hulk aan de Haak 60 in Haven wordt woensdag ingewijd met een spetterende modeshow. Afgelopen donderdag zijn leerlingen van De Meergronden en een aantal DAC-bezoekers alvast hard aan de slag gegaan met het schilderen van de vloer.


Nadat de verhuizing van DAC Avanti naar De Hulk eerder door Kwintes was afgewezen, heeft de organisatie uiteindelijk tóch getekend voor overname van de begane grond van De Hulk. De locatie in Avanti aan de Markt in Almere Haven was tijdelijk, maar heeft wel aangetoond dat er behoefte is aan een DAC in Almere Haven.
Een groot gedeelte van de benedenverdieping van gebouw De Hulk wordt door de stichting, een organisatie voor dagactivering van mensen met een psychiatrische achtergrond, gebruikt als creatief centrum. Marian Koopen, begeleidster bij het DAC in De Hulk is tevreden. "DAC-bezoekers kunnen hier schilderen en ruimtelijke vormgeving doen, het is een 'broedplaats' voor kunst. Het krijgt een laagdrempelig karakter, met inloop en veel samenwerking met brede school De Wierwinde en de middelbare school De Meergronden."
Aan de modeshow doen bezoekers en medewerkers van Stichting DAC en Kwintes mee, maar ook het Kledingloket Almere, leerlingen van De Meergronden en leerlingen van basisschool De Wierwinde. Het is voor iedereen en vooral voor mensen met een kleine beurs, start om 11.00 uur.
Voor meer informatie: 036-5336424 of kijk op de website www.dacalmere.nl.