Beklimming Alpe d'Huzes voor KWF KankerfondsKippenvel: "Bedankt dat je dit doet voor mij"

20 juni 2010 13:06

ALMERE - Begin juni beklommen verschillende Almeerders de alpenreus Alpe d'Huez in het kader van de actie Alpe d'Huzes, waarbij geld wordt ingezameld voor het KWF Kankerfonds. In deze krant hebben we een flink aantal van hen voorgesteld.


Hans Nobbenhuis kijkt samen met zijn team 'Reports' tevreden terug op het avontuur. "Ik heb de berg zelf drie keer beklommen, maar het aantal beklimmingen is eigenlijk niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je sámen iets doet. We hebben met ons team van acht uiteindelijk 35.000 euro opgehaald. Ik heb er nóg kippenvel van als ik terugdenk hoe ik in de bochten werd aangemoedigd door het publiek. Daar zaten ook kankerpatiënten tussen die riepen: 'bedankt dat je dit doet voor mij'. Ja, dat doet je wat. Ikzelf deed de beklimming vooral ter nagedachtenis aan mijn schoonvader die aan kanker is overleden."
Nobbenhuis denkt ook volgend jaar weer mee te doen. Datzelfde geldt voor Ivo Boin van Team Squash Almere die al eerder meedeed aan de Alpe d'Huzes. "Het is indrukwekkend. In iedere bocht vrijwilligers met brandende kaarsen. Zelfs om zes uur 's ochtends staan er al mensen in iedere bocht je aan te moedigen. We hebben vier beklimmingen gedaan. De laatste beklimming werden ons pullen bier aangereikt, sommigen proberen een wave te starten, een hoop applaus, het was écht een feest."
Vooral het laatste stukje naar de finish is imponerend: "Niemand reed voor ons, we zeggen niets tegen elkaar. We fietsen naast elkaar, kijken elkaar aan en bedanken elkaar. Met de handen in elkaar en een grijns van oor tot oor gingen we over de finish. Wat een dag."
Uiteindelijk was dit team goed voor 15.000 euro.