Belastingdienst int ruim 26 duizend euro met verkeerscontrole

18 april 2012 05:00

HAVEN – Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland hebben dinsdag 10 april tussen 13.30 en 20.00 uur een verkeerscontrole gehouden met behulp van ANPR (Automatische Nummer Plaat herkenning). De verkeersstromen op de A6 werden gecontroleerd en op het ’t Oor in Almere werden de bestuurders staande gehouden ter controle.


Politie Flevoland deed dit in samenwerking met de Belastingdienst. Er zijn diverse bekeuringen uitgedeeld voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs en/of de kentekenpapieren, het niet hebben van een verzekering, verlichting en een verlopen APK. Daarnaast bleken vijf personen openstaande vorderingen te hebben. Vier van hen hebben direct betaald. Eén persoon kon de openstaande vorderingen niet betalen en is voor negen dagen ingesloten.
Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op 61 voertuigen. Er zijn elf voertuigen in beslag genomen en direct afgevoerd. De Belastingdienst heeft ter plekke een bedrag van 26.500 euro geïnd.