Beleef het in Buiten

05 april 2010 14:12

BUITEN - Almere Buiten is een stadsdeel met 55.000 inwoners. Er is veel te doen in dit stadsdeel; in elke wijk valt er wel iets te beleven aan festivals en bijzondere activiteiten. Zo is er deze zomer bijvoorbeeld de Almeriade, het Evenaar Festival en het Bombarie Festival.


Op zaterdag 15 mei is de aftrap van Almeriade. Vorig jaar voor het eerst zorgde Almeriade dat de verschillende stadsdelen in Almere elkaar op sportief, culinair en artistiek gebied konden treffen. Het evenement versterkt de band tussen buurtbewoners. Aanmelden voor voetbal, jeu de boules, koekjes bakken of de talentenjacht kan op www.almeriade.nl.
Zaterdag 29 mei vindt voor de vierde keer het Evenaar Festival plaats aan de Evenaar. Ook de nabijgelegen winkelcentra BuitenMere en DoeMere worden bij het festival betrokken. Het Evenaar Festival is gratis toegankelijk, met activiteiten op cultureel, sportief en muzikaal gebied en een gezellige wereldmarkt. Meer info: http://new.evenaarfestival.nl.
Na een succesvolle eerste editie in juni 2007, organiseert Stichting Bombarie op zaterdag 26 juni opnieuw het Bombarie Festival, dit keer in de Regenboogbuurt. Het publiek wordt in kleine groepen van huis naar huis, van serre naar slaapkamer, van voorstelling naar voorstelling, geleid om te genieten van theater, poëzievoorstellingen en andere lokale talenten. Website: www.stichtingbombarie.nl.