Beleggers kien op studentenhuisvesting

29 april 2021 09:00

ALMERE – Beleggers zien, mede door de krappe marktomstandigheden en de relatief gunstige rendementen, steeds meer mogelijkheden in de markt van studentenhuisvesting. Dat heeft wel hogere huurprijzen voor studenten tot gevolg. Dat is van belang voor Almere, waar veel studentenwoningen moeten komen.

Dat blijkt uit onderzoek 'marktrapportage studentenhuisvesting' van vastgoedregisseur MVGM (Vastgoed Management Nederland). In 2019 werd er ruim 160 miljoen euro in studentenhuisvesting geïnvesteerd, een jaar later was dat opgelopen tot 345 miljoen euro. De gemiddelde vraagprijs voor een studentenkamer bedroeg begin dit jaar 520 euro. In grotere steden wordt gemiddeld 635 euro gevraagd voor een (kale) kamer of studio.

Krapte

De krapte op de markt komt niet allen door een tekort aan studentenwoningen, maar ook door de krapte op de reguliere woningmarkt. Frank Alberts van MVGM laat tegenover Property.nl weten dat dat er meer betaalbaar aanbod nodig is. 'Het vergroten van het aantal bouwlocaties voor studentenwoningen en het soepeler omgaan met de afgifte van omzettingsvergunningen kan helpen het aanbod te vergroten.'

Studentenwoningen zijn in trek bij beleggers. (Foto: Almere DEZE WEEK)