Benefietweekend voor stichting Dennis van der Zeijden

23 september 2009 07:05

HAVEN - Dennis van der Zeijden (37) verloor in 2007 zijn onderbeen na een amputatie vanwege een tumor. In het weekend van 26 en 27 september is er in Fitnesscentrum Be Active! aan de Kadegriend 17 in Almere Haven een groot benefietweekend waarvan de hele opbrengst naar zijn stichting gaat: Dennisvanderzeijden.nl.


Met de stichting, die sinds 25 mei actief is, wil Dennis mensen met een (been)amputatie motiveren en stimuleren om actiever te bewegen. Dit doet hij door voorlichting te geven en sportactiviteiten te organiseren en ondersteunen.
Tijdens de twee jaar van revalidatie en herstel na zijn amputatie en chemokuurbehandeling, heeft Dennis altijd geprobeerd op sportief gebied limieten op te zoeken en te verbeteren. Het gaf hem zelfvertrouwen en kracht om nog verder te gaan. Dat was voor hem 'herstel'. In de afgelopen twee jaar heeft hij veel bereikt op sportief gebied: hij kan skiën met een computergestuurd been, hij golft en loopt hard met een hardloopprothese.

Workshops: wereldkampioen Thai boksen

Zaterdag 26 september worden loten verkocht, waarmee een jaar lang gratis trainen bij Fitnesscentrum Be Active gewonnen kan worden. Verder is er een workshop van wereldkampioen Thai boksen, Ryan Simson, hij geeft boksles. Officieel Zumba-instructrice Monica de Boer geeft een workshop Zumba en wereldkampioen body-building Paul Lans geeft een workshop sport en voeding.
Een workshop kost 7,50 euro, de opbrengst komt natuurlijk ten goede aan de stichting.
Zondag 27 september is er een tien uur durende spinningmarathon met livemuziek van DJ Devious van Radio 538 en Valerio van BNN.
Wie zich tijdens het weekend inschrijft om te sporten bij Be Active!, krijgt een maand gratis trainen. Het centrum doneert de administratiekosten aan de stichting.
Slagerij Verhoef uit Haven verzorgt op beide dagen een heerlijke barbecue.
IN KADER:
Uitzaaiingen

Tijdens de voorbereidingen voor het benefietweekend kwam het bericht dat er uitzaaiingen gevonden waren op de beide longen van Dennis. Hij is inmiddels geopereerd en de uitzaaiingen zijn succesvol weggehaald. Wel komt hij nu frequenter onder controle te staan. Dennis houdt op zijn website www.dennisvanderzeijden.nl een weblog bij waarop alles te lezen is.