Berenjacht in Almere

26 maart 2020 00:00

ALMERE – Wat doen die knuffelberen toch achter de ramen? Ze zijn bedoeld om kinderen wat afleiding te bezorgen tijdens deze coronacrisis. Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer op je vensterbank te zetten, zodat kinderen op berenjacht kunnen gaan wanneer zij even een frisse neus halen.

Het initiatief #berenjacht is overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk en is geïnspireerd op het prentenboek 'We gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Inmiddels hebben ook meerdere Almeerse wijken het voorbeeld gevolgd. Er wordt volop gedeeld om anderen ook te inspireren een beer te plaatsen.

Ook de Almeerse Kayleigh Ramdin uit Nobelhorst heeft zich door de actie laten inspireren. "Het is hier in onze wijk een groot succes. Dolblije kinderen zie ik voorbijkomen en wijzen naar het raam", vertelt zij. "Ouders die met hun kinderen even een luchtje scheppen, komen telkens een verrassing tegen wanneer ze een blokje om doen."

Kayleigh benadrukt dat het uiteraard niet de bedoeling is dat iedereen tegelijk de straat op gaat. "Mensen moeten natuurlijk wel de veiligheidsmaatregelen in acht nemen."

(Foto: Almere DEZE WEEK)