Beroepenkrant moet opleiding Zorg & Welzijn promoten"De zorgsector zit te springen om personeel

11 februari 2009 08:00

ALMERE - De wereld mag dan gebukt gaan onder de kredietcrisis, in de zorgsector merken ze daar weinig van: wie kiest voor de opleiding 'Zorg en Welzijn' heeft bijna gegarandeerd een baan. De sector zit te springen om personeel. De beroepenkrant Zorg en Welzijn moet vooral Vmbo-jongeren interesseren voor deze sector.


In de beroepenkrant, uitgebracht door Jeugd & Werk uit Almere Haven, vertellen Flevolandse werkgevers over leren en werken in de zorg en welzijn. Ook jongeren vertellen waarom ze kozen voor deze richting.
De krant wordt binnenkort polderbreed huis-aan-huis verspreid in opdracht van Matchmaker Almere die in Almere de zogenoemde Vmbo-carrousel heeft opgezet. Via de carrousel krijgen leerlingen tijdens hun opleiding al een kijkje in de keuken van zorg- en welzijninstellingen.
"Wij willen met deze krant de jongeren en hun ouders kennis laten maken met de leuke facetten van werken in de zorg en welzijn", roept wethouder Martine Visser op de voorpagina van de krant. De Almeerse wethouder onderwijs nam afgelopen donderdag ook het eerste exemplaar van de krant in ontvangst in café Tante Truus. "In de zorgsector zitten ze te springen om personeel", legde de wethouder uit. "Veel jongeren weten op dit moment nog niet welke studie ze volgend jaar willen volgen, deze krant kan ze op het goede spoor zetten."
Een digitale versie van de beroepenkrant is te vinden op www.matchmakeralmere.nl. Alle leerlingen die reageren via internet maken kans op het winnen van een i-pod Shuffle.