Beter gevoel van veiligheid met Voorkoming CriminaliteitHenk van Tol: "Een gewaarschuwd mens telt v

03 februari 2010 08:00

ALMERE - De Almeerder Henk van Tol begon in 2009 het bedrijf Voorkoming Criminaliteit om ondernemers en particulieren die bezorgd zijn over hun veiligheid te helpen. Van Tol geeft professioneel veiligheidsadvies op maat. Na een beveiligingsscan krijgen klanten concrete aanbevelingen om criminaliteit, thuis of op het werk, te voorkomen.


Als oud-recherchechef van de Koninklijke Marechaussee heeft Henk van Tol de afgelopen 37 jaar veel criminelen ontmoet. Hierdoor weet hij hoe criminelen denken en 'werken' en welke voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden om te voorkomen dat zij hun slag kunnen slaan. Henk van Tol: "Het is onvoorstelbaar hoe criminelen denken en werken. Je kunt dat niet uit een boekje leren. Alleen in de praktijk. Na mijn carrière bij de Koninklijke Marechaussee wilde ik graag iets met mijn kennis en ervaring doen. Dus was criminaliteit voorkomen een logische stap."
Het voorkomen van criminaliteit is het 'moeilijker maken' voor een crimineel. "En dat doe je door veiligheidsmaatregelen te nemen", licht Van Tol toe. "Dat gaat over je leefroutines en natuurlijk sloten en alarmsystemen. Dat zorgt ervoor dat je weet wat je te doen staat om minder aantrekkelijk voor criminelen te worden. En dan is de kans groter dat ze jou niet als slachtoffer kiezen en je een hoop narigheid bespaard blijft."
Henk van Tol wil mensen helpen die zich onveilig voelen. "Met een EHBO-cursus weet je wat je moet doen als er een ongeluk gebeurt. Zo moet het ook zijn na een beveiligingsscan. Je bent voorbereid om criminaliteit te voorkomen en je weet hoe je het best kunt handelen als je er toch mee te maken krijgt. Want zoals we allemaal weten: een gewaarschuwd mens telt voor twee."

Voorkoming Criminaliteit

Henk van Tol, 06-25020985
info@voorkomingcriminaliteit.nl
www.voorkomingcriminaliteit.nl