Beter met geld om leren gaan bij Brainacademy.nlInnovatief cursusbedrijf geeft 'cashflow game'

20 augustus 2009 07:00

BOUWMEESTERBUURT - Het Almeerse cursusbedrijf Brainacademy.nl geeft elke maand een cursus om Almeerders te leren beter met hun geld om te gaan. Daarnaast geven ze innovatieve trainingen "met een focus op gaming".


"Met het zogenaamde 'cashflow game' willen wij cursisten inzicht geven in de gevolgen van hun financiële beslissingen", zegt eigenaar Frank van der Eijden. Samen met zijn vrouw Adriana en freelance trainers verzorgt hij diverse cursussen en innovatieve trainingen, met "een focus op gaming". Zo ook het cashflow game.
"Elke maand moet iedereen zijn rekening kunnen betalen. Dat is soms lastig, zeker gezien de kredietcrisis. We willen met deze game spelenderwijs eens in de maand op zaterdag cursisten laten ervaren hoe ze eigenlijk het beste hun financiën op orde kunnen krijgen. Het is heel leerzaam."
Een andere cursus die Brainacademy geeft aan de Bouwmeesterweg 20 in Buiten, is een teambuildingscursus. "We hebben een speciale teambuildingstraining ontwikkeld in de online game World of Warcraft, dat heel populair is over de hele wereld. Cursisten durven in de virtuele wereld namelijk veel meer en laten eerder hun schild vallen. De eigenschappen zijn duidelijker zichtbaar in het spel." Het spel wordt gewoon in het trainingslokaal aan de Bouwmeesterweg gehouden. "Er staan zo'n twaalf pc's waarop de cursisten het spel spelen. Verborgen krachten van medewerkers - zoals natuurlijk leiderschap - komen vaak tijdens het spel bovendrijven. Onderlinge communicatie verbetert en de samenwerking kan aanzienlijk versterken."
Adriana geeft bovendien les in Spaans en Portugees, zowel aan particulieren als aan bedrijven.
Check voor (andere) cursussen en trainingen de cursusladder elders in Almere DEZE WEEK.

Brainacademy.nl

Bouwmeesterweg 20
1333 LC Almere
036-5322699