Beweeggroep voor mensen met dementie van start

11 januari 2012 06:00

LITERATUURWIJK - Almeerders met dementie, die graag willen (blijven) bewegen, kunnen vanaf maandag 16 januari meedoen aan een beweegprogramma bij Zorggroep Almere. Twee geriatriefysiotherapeuten van de Zorggroep begeleiden een groep van maximaal acht deelnemers voor een periode van drie maanden.


Dit beweegprogramma zorgt ervoor dat dementerenden hun dagelijkse activiteiten beter en zelfstandiger kunnen uitvoeren en ze minder kans hebben op vallen. In de bijeenkomsten worden via verschillende spelvormen oefeningen gedaan om balans en spierkracht te verbeteren. De activiteiten vinden plaats in een ontspannen sfeer.

Aanmelden

De groepstrainingen vinden twee keer per week plaats in woonzorgcentrum Archipel, aan de Poëziestraat 166, op maandag van 11.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.30 tot 15.30 uur. Voor aanvang van de training heeft de fysiotherapeut een intakegesprek bij de deelnemer thuis. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding terecht bij fysiotherapeute Annemarie van Selm via avanselm@zorggroep-almere.nl of via gezondheidscentrum Archipel, 036-5454200.