Bewegen bij dementie is goed

07 december 2011 06:00

PARKWIJK - Beweging is goed voor geest en lichaam. Bewegen is ook belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs de achtergang van het dementieproces vertraagt. Maandag 12 december leggen fysiotherapeut Annemarie van Selm en ergotherapeut Lidy Wallenburg in het Alzheimer Café van Almere uit waarom beweging zo’n positief effect heeft bij dementie.


Er zijn meer voordelen van bewegen. Wie regelmatig een stevige wandeling of fietstocht maakt, profiteert bovendien van een beter humeur en minder last van slapeloosheid. Maar hoe zit dat dan voor wie niet meer kan lopen of fietsen? Zijn dan ook andere manieren van beweging effectief? Welke hulpmiddelen kun je gebruiken wanneer bewegen door fysieke beperkingen niet goed lukt?
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Na de pauze zet Annemarie ook de bezoekers van het café in beweging. Maar er is ook volop gelegenheid voor een gesprek, voor discussie en om vragen te stellen.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Het Alzheimer Café is in Verpleeghuis Polderburen aan de Schietwilgsingel 2.
Meer informatie: Lenny Achthoven, 036-5454660.