Bewoner De Toonladder exposeert met eigen schilderijen

13 mei 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Zo'n tachtig schilderijen heeft de nu 84-jarige Aart Willems gemaakt. De VUT gaf Willems alle gelegenheid om naast fietsen en roeien ook te gaan schilderen. Een expositie van een selectie van schilderijen is afgelopen vrijdag geopend in de gangen van De Ronde Hof.


Jennie Rosier, voorzitter van de werkgroep Kunst & Cultuur van De Toonladder, opende de expositie. Landschappen en stillevens, abstracter werk en portretten van de hand van Aart Willems zijn hier allemaal terug te vinden. Maar ook de bijbehorende passe-partouts en lijsten zijn van eigen makelij. De tentoongestelde werken zijn, exclusief lijst, in overleg te koop. Aart Willems stelt de verkoopopbrengst ter beschikking aan De Toonladder.

Vrije Kunstgroep Almere

Aart Willems leerde in 1945 zijn echtgenote kennen. Vier jaar later, nu zestig jaar geleden, trouwt het paar. Het echtpaar kreeg twee dochters en verhuisde in 1979 van Boskoop naar Almere Haven.
Na een aantal cursussen in buurthuizen en lessen bij het CKV Almere sloot Willems zich aan bij de Vrije Kunstgroep Almere in Almere Buiten. Hij noemt dit "een leerzame en sfeervolle ervaring".
Het echtpaar Willems nam eind 2007 zijn intrek in leefgemeenschap van ouderen 'De Toonladder' in Muziekwijk. Mét een prachtige collectie schilderijen. Visuele problemen maken jammer genoeg een einde aan het schilderen. De collectie van ongeveer tachtig schilderijen wordt nu door De Toonladder beheerd.
De Ronde Hof is het centrale punt van De Toonladder. Deze is te vinden aan de Kathleen Ferrierstaat 51 in Muziekwijk. Meer informatie bij Carolien Kooistra, 036-5358125. De Toonladder is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.