Bewoners balen van inkrimping supermarkt

15 juli 2009 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - "Alsof er een vloek op rust", zegt Mireille, een bewoonster uit Tussen de Vaarten. "Hebben we eindelijk een goede Albert Heijn in onze buurt, moet die uitbater zijn assortiment weer inkrimpen..." Een aantal bewoners zijn op internet een handtekeningenactie gestart om de verkleining tegen te gaan.


In een brief aan zijn klanten schrijft franchise-ondernemer Weernekers: "Met de gemeente zijn wij overeengekomen dat wij onze klanten een full-service supermarkt zouden bieden." De rechter besloot echter op 15 april dit jaar dat de AH in Tussen de Vaarten 'aanpassingen binnen de supermarkt buiten gebruik te stellen' per 1 juli. Het gevolg is dat "sommige producten niet langer beschikbaar zijn", aldus de ondernemer.
Veel buurtbewoners balen van deze ontwikkeling. Jan-Willem, bewoner aan de Renoirstraat: "De AH zou nog een ander winkeltje inpandig moeten hebben, hoorde ik. Daar zit ik niet op te wachten." Jan-Willem gaat altijd op de fiets zijn boodschappen halen. "Wil de gemeente dat ik naar de AH in Parkwijk ga, mét de auto? Lijkt me niet zo goed voor het milieu…"
Mireille: "Net alsof er een vloek op rust. Eerst duurde het jaren voordat de supermarkt er was, toen kwam 'ie eindelijk, gingen er bij de bouw van alles mis…" Boos vervolgt ze: "Na de uitbreiding van het assortiment hoefde ik ook niet meer naar die andere in Parkwijk. Nu wordt het weer teruggedraaid. Wij bewoners zijn er de dupe van!"


Vergunning

Een woordvoerder van gemeente reageert: "Volgens de vergunning zouden in het pand van de AH in Tussen de Vaarten twee andere winkelruimtes komen, om te verhuren aan derden. Dit is niet het geval en deze ruimte wordt nu gebruikt door de AH-vestiging. Daardoor heeft de AH een groter winkeloppervlak in gebruik dan in de vergunning is vastgelegd." De woordvoerder van de gemeente besluit: "Er is dus wat de gemeente betreft geen sprake van dat er een andere winkel in het pand zou moeten komen. De heer Weernekers kan zijn AH-winkel in Tussen de Vaarten gewoon openhouden, maar dan wel met het aantal vierkante meters aan winkelvloeroppervlakte dat in de vergunning aangegeven is."