Bewoners flat Twickellaan tevreden:“We zien een veilige toekomst voor ons en onze auto's”

30 november 2011 06:00

LANDGOEDERENBUURT - Spijkers met koppen zijn er geslagen tijdens de themabijeenkomst ‘Beheer in Almere Buiten’, vorige week woensdag in het Buitenhout College aan de Ambonstraat 2. De bewoners van de ouderenflat aan de Twickellaan in de Landgoederenbuurt hebben hun ongenoegens geuit over de donkere parkeerplaats voor de deur en direct zijn er verbeteringen doorgevoerd.


“De heggen zijn gesnoeid zodat het zicht op de parkeerplaats beter is, en binnen twee weken worden de armaturen vervangen voor lampen met twee keer zoveel lichtintensiteit zodat er meer licht is op de parkeerplaats”, vertelt gemeentewoordvoerder Anh Thu Nguyen.
Vorige week was in deze krant te lezen dat de bewoners de 24 incidenten die zich de afgelopen twee jaar op de parkeerplaats hebben afgespeeld, helemaal zat zijn. Met een enquête en handtekeningen wilden ze de vernielingen en vandalisme onder de aandacht brengen bij de gemeente. En met succes.
“We zijn heel tevreden met de actie tot nu”, zegt voorzitter van de bewonerscommissie Henk Groot. “We zijn 23 november met een heleboel bewoners naar het Buitenhout College gegaan voor de bewonersbijeenkomst met burgemeester Annemarie Jorritsma, wethouders Ben Scholten en Berdien Steunenberg om de handtekeningen te overhandigen die pleiten voor maatregelen en meer verlichting op de parkeerplaats. De heg is al verlaagd en we hebben de toezegging van het gebiedsteam dat de verlichting voor het eind van het jaar geïntensiveerd wordt en dat de hele wijk over een jaar een compleet nieuwe verlichting krijgt met een nog hogere lichtopbrengst. We hebben een goed gevoel aan deze bijeenkomst overgehouden en we zien dan ook een veilige toekomst voor ons en onze auto's.”
Door Almere Breed TV is tijdens de bijeenkomst een filmpje gemaakt. Kijk daarvoor op www.almerebuitentv.nl.