Bewoners in de rol van toneelcritici

10 juni 2009 07:00

ALMERE - Een aantal medewerkers van Het Baken speelt woensdag 10 juni het toneelstuk 'Haring & Haarspray' voor bewoners van zorgcentrum 'De Kiekendief' in Almere Stad.


"De spelers kijken er erg naar uit", vertelt Bas Jacobs, regisseur van het toneelstuk. "Een spannend moment want het is de try-out van dit toneelstuk en die middag zal blijken of al het repeteren leidt tot het gewenste succes. Natuurlijk hopen we dat er veel bewoners komen kijken en dat ze lovende kritieken hebben. We rekenen in ieder geval op een gezellige middag!"
Mocht het nodig zijn om wat bij te schaven, dan hebben de spelers daarvoor nog een aantal dagen de tijd. Op 15, 16 en 17 juni aanstaande vindt namelijk de BakenParade plaats, waar zij het toneelstuk een aantal keren zullen opvoeren. Het toneelstuk speelt zich af in 1960, in een kleine kapperszaak aan het Sarphatipark in Amsterdam. Het leven van veel mensen verandert in één weekend. Kleine voorvallen veroorzaken onder meer een totale moderevolutie, een enorme economische impuls en een nieuwe hype in de muziek. Een integratieprobleem wordt totaal opgelost en daardoor verdiepen de Nederlands-Italiaanse betrekkingen. Het toneelstuk is geschreven door Francisca Hoek, voormalig docente van Het Baken.