Bewoners Noorderplassen-West boos over gestolen slow-poppen"Er wordt hier keihard gereden"

08 juli 2009 07:00

NOORDERPLASSEN-WEST - Op Grootzeil in de Noorderplassen-West wordt veel te hard gereden. Daar wilden de bewoners iets aan doen. Met twee Verenigingen van Eigenaren (VvE), Marsta en Artika, kochten de bewoners gezamenlijk vier slow-poppen, die ervoor moesten zorgen dat de automobilisten herinnerd werden aan de 30 kilometer-zone. Maar op 1 juli zijn twee poppen gestolen.


"Eerder was al het vlaggetje van de slow-pop die we langs de weg hadden staan gestolen, nu ook al twee poppen. En ze stonden nog wel vast met een ketting!" Olga Vontsteen, bewoonster van Grootzeil, is het spuugzat. "We hebben al de wijkregisseur gebeld en brieven gestuurd naar de gemeente om iets te doen aan de hoge snelheid waarmee automobilisten door de straat rijden, door bijvoorbeeld drempels en een zebrapad te plaatsen. Maar zij doen niets. Nu hebben we zelf iets ondernomen en wordt het gejat. Er moet echt iets gebeuren!"
De poppen, ook wel Verkeersmaatje of Victor Veilig genoemd, is een felgekleurde plastic pop met een opvallende oranje vlag die automobilisten moet waarschuwen. De bewoners van de Noorderplassen-West hadden de poppen met kettingen aan een lantaarnpaal gezet. De kettingen zijn doorgeknipt en de poppen verdwenen.
Olga: "Het is een doorgaande weg en er wordt keihard gereden. Maar er spelen ook kinderen. Begin dit jaar is er een kindje aangereden. Er is wel een speeltuintje en een voetbalveld, maar dat heeft geen hek. De bal rolt dus makkelijk van het veld af."
Olga hoopt dat lezers tips hebben om de twee gestolen slow-poppen terug te krijgen.