Bewoners per brief geïnformeerdVerdachte in zedendelict aangehouden

08 juni 2011 05:00

ALMERE – De politie heeft woensdagmorgen 1 juni een 30-jarige man uit Almere aangehouden als verdachte van een zedendelict. Tegen de man is aangifte gedaan door ouders van twee verschillende kinderen van 12 jaar uit Almere. De gemeente heeft bewoners van Filmwijk er een brief over gestuurd.


Het incident vond plaats op zaterdag 21 mei in een woning in de Filmwijk. Zedenspecialisten en rechercheurs van District Zuid hebben de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten en is in verzekering gesteld.
De gemeente Almere heeft bij bewoners van Filmwijk, ook op woensdag 1 juni, huis-aan-huis een brief verspreid om ze te informeren over het zedendelict. ‘De politie heeft de verdachte aangehouden en doet nu verder onderzoek naar het delict. Zoals het er nu naar uitziet, vond het delict plaats in beperkte kring. Het is heel begrijpelijk als u zich door deze informatie zorgen maakt over de veiligheid van uw kind(eren). Mocht deze nare gebeurtenis vragen bij u oproepen of wilt u advies over de manier waarop u de situatie het beste kunt bespreken, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur contact opnemen met de OKé-telefoon: 036-5357366. U kunt uw vraag ook mailen naar: Oke-punt@ggdflevoland.nl.’
Gemeentewoordvoerder Peter Spek licht desgevraagd toe dat het verspreiden van dit soort brieven vaker voorkomt als er sprake is van een zedendelict. “Als er onrust is en als er over een delict in de buurt veel gesproken wordt. In deze brief hebben wij gevat hoe het precies zit en waar bewoners naartoe kunnen voor meer informatie. Eerder hebben we dat gedaan toen de politie vermoedens had van wapens in een bepaalde woning in Almere om bewoners ervan op de hoogte te stellen. Deze informatie wordt zeer gewaardeerd.”