Bewoners uit Bouwmeesterbuurt delen lekkerste recepten

12 april 2010 07:00

BOUWMEESTERBUURT - Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft afgelopen woensdag uit handen van Pieter Jan Datema, regiodirecteur Ymere, het eerste exemplaar van het kookboek 'Tussen de Pannen': een multicultureel kookboek waarin bewoners uit de Bouwmeesterbuurt hun lekkerste recepten delen. "Eten en koken verbindt", beaamt de directeur van Ymere.


Ter ere van de verschijning van dit bijzondere kookboek was een wereldbuffet georganiseerd op basisschool 'De Piramide' in de Bouwmeesterbuurt. Voor dit wereldbuffet waren alle bewoners van de Bouwmeesterbuurt uitgenodigd om met elkaar te proeven van de gerechten uit verschillende culturen en ook zelf een gerecht mee te nemen voor het buffet. Pieter Jan Datema, regiodirecteur Almere van Ymere: "Ymere ondersteunt dit als woningcorporatie graag. Mensen bij elkaar brengen, samen eten, samen koken, een goed gesprek. Stimuleren dat we nieuwsgierig zijn en nieuwe ervaringen willen opdoen, dingen willen leren en ontdekken." Hij beaamt lachend: "Eten en koken verbindt inderdaad."

Weerspiegeling van de wijk

'Tussen de Pannen' is een weerspiegeling van de wijk. In het kookboek staan recepten uit 15 verschillende culturen. Bewoners delen twee recepten van gerechten die ze zelf ook vaak eten. Tussendoor vertellen ze de verhalen over hun komst naar Nederland en over de eetgewoontes uit hun cultuur. Het resultaat is een kleurrijk kookboek met goede uitleg, mooie foto's en nuttige tips.

Booming Bouwmeesterbuurt

Het kookboek is een initiatief van Etuconsult en in samenwerking met Woningcorporatie Ymere opgezet in het kader van de integrale wijkaanpak in de Bouwmeesterbuurt Almere, 'Booming Bouwmeesterbuurt'. Burgemeester Jorritsma: "Een integrale wijkaanpak is meer dan het stapelen van stenen. Het gaat ook om u, als buurtbewoner. Dat u prettig woont in de Bouwmeesterbuurt, dat u andere buurtbewoners kent en dat zij u kennen, dat u zich thuis voelt in de Bouwmeesterbuurt en dat u zich veilig voelt. Dat is sociale samenhang en dat bepaalt mede de kwaliteit van de buurt. Door samen te werken aan dit kookboek hebben jullie elkaar leren kennen, elkaars achtergronden, elkaars keuken, elkaars cultuur. Ik hoop van harte dat Etuconsult het initiatief ook in andere wijken voortzet, zodat ik over een tijdje recepten uit heel Almere op de boekenplank in de keuken heb staan."