Bewoners WoonMere tekenen huurcontract

29 maart 2010 07:00

POORT - Vol trots kijken de zestien nieuwe bewoners van WoonMere rond in hun appartementen. Afgelopen week tekenden zij hun huurcontract en zijn ze officieel huurder van hun nieuwe woning.


De appartementen voor deze jongeren in Almere Poort zijn helemaal op maat gebouwd door de Alliantie. De jongeren van WoonMere, gehandicapte jongeren met een aangeboren beperking, kunnen hier zelfstandig wonen. Zorgleverancier Amerpoort levert voor de jongeren straks 24 uur per dag intensieve zorg.
Maaike de Jong (20) kijkt na het tekenen glunderend rond in haar nieuwe huis. De muren zijn blauw, rood en roze. Maar over het roze is Maaike nog niet helemaal tevreden. "Het heeft net wat anders uitgepakt dan ik dacht", vertelt ze. Maar het kan de pret niet drukken: "Echt fantastisch dat we nu eindelijk de sleutel hebben. Een appartement voor mezelf. Supergaaf!"
Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad om de appartementen voor deze specifieke doelgroep te realiseren. Het pand is voor de jongeren helemaal aangepast. Geen drempels, een onderrijdbare keuken, aangepast sanitair en een geavanceerd huisnetwerk waarmee zaken op afstand bediend kunnen worden. Maarten Pel, directeur van de Alliantie Flevoland: "Het is fantastisch dat ook deze mensen een eigen woonplek hebben gekregen. Het is alle energie meer dan waard geweest."