Bewonersbijeenkomst ‘Buurtsignaal’ in Seizoenenbuurt

11 januari 2012 06:00

SEIZOENENBUURT - Vanaf augustus 2011 is er door de gemeente Almere, basisschool Aurora, Plus-supermarkt De Greef en Politie Flevoland, wijkteam Almere Buiten, een buurtsignaalproject opgestart in een deel van de Seizoenenbuurt. Woensdag 11 januari om 19.30 uur is er een bewonersbijeenkomst in basisschool Aurora aan de Aprilstraat 105.


Door het houden van interviews met bewoners van verschillende leeftijden en achtergronden uit het geselecteerde gebied betrekken politie en de ketenpartners hen actief bij het organiseren van veiligheid. Deze aanpak heet Buurtsignaal. Het doel van buurtsignaal is efficiënt handhaven en effectief samenwerken van burgers, bedrijven en professionele partners.

Problemen aanpakken

Tijdens de bewonersbijeenkomst wordt in kaart gebracht welke problemen er zijn. Daarna is het aan de aanwezigen om zelf te kijken hoe problemen aangepakt kunnen worden en door wie. Soms kan de politie iets, op andere gevallen de buurtbewoners, de school of een andere partij. Duidelijk is dat er een samenwerking ontstaat tussen alle partijen.
Bewoners van de Jarenweg, de Bosranddreef, Seizoenenpad en Novemberstraat worden uitgenodigd op de bewonersbijeenkomst.