Bewoonster Bloemenbuurt start petitie"Meer maatregelen voor betere verkeersveiligheid"

03 november 2009 09:40

BLOEMENBUURT - Mevrouw Donker uit de Bloemenbuurt is het harde rijden van automobilisten door de Lotusbloemweg zat. Ze is een handtekeningenactie begonnen, heeft contact opgenomen met de gemeente en is een e-petitie gestart. Almeerders die het met haar eens zijn kunnen nog tot vrijdag 30 oktober hun steun betuigen via de website. Daarna dient ze de handtekeningen in bij de gemeente.


Mevrouw Donker: "Er worden veel katten aangereden. Automobilisten rijden daarna gewoon door. Ook voor kinderen is het niet veilig om te kunnen spelen. Er zijn geen zebrapaden op de weg naar basisscholen. Er zijn wel drempels in de straten, maar ook hier wordt met een noodgang overheen gereden."
Met buren in de Lotusbloemweg heeft ze al 76 handtekeningen verzameld. "En erg veel leuke, enthousiaste en positieve reacties ontvangen. De raadsgriffie van de gemeente neemt deze actie in behandeling en zal dit voorleggen aan de wethouders."
Er wordt te hard gereden in de Lotusbloemweg in Almere Buiten, vinden de bewoners. Volgens Donker moeten er meer maatregelen komen voor de verkeersveiligheid in de Bloemenbuurt, zoals drempels, chicanes, zebrapaden en meer verkeersborden met '30km zone', 'woonwijk' en 'hier spelen kinderen'. "Ik heb veel brieven verzonden naar bedrijven zoals TNT, UPS en taxibedrijven om buitendienstmedewerkers erop te wijzen meer rekening te houden met ons, onze kinderen en onze huisdieren."
Ook heeft Donker gesproken met wijkagent Rob Jahnke en wordt ze gesteund door de stichting KwamUTegen, die de verkeersveiligheid in Nederland wil verbeteren.
"Er moeten meer maatregelen getroffen worden tegen snelle automobilisten in de Bloemenbuurt. Wie dat ook vindt kan de online petitie ondertekenen."
www.petities.nl/petitie/meer_maatregelen_verkeersveiligheid_in_bloemenbuurt_almere_buiten/