Bezoekers nieuwe bieb vol bewondering

31 maart 2010 07:00

STAD CENTRUM - Maar liefst 18.891 bezoekers namen afgelopen weekend een kijkje in het nieuwe gebouw van de bibliotheek Almere Stad. Het hele weekend was er van alles te doen aan het Stadhuisplein 101, een gebouw met bijzondere architectuur van bureau Meyer en van Schooten. In totaal 285 mensen schreven zich in als nieuw lid van de bibliotheek.


Gedurende het weekend was er van alles te beleven: theater, muziek, workshops en gaming. De workshops van Ronald Giphart, Bas Haring en Marion Pauw en Elle van Rijn werden druk bezocht en werden enthousiast ontvangen. Rob Verlinden was aanwezig om zijn kennis over het plantenleven te delen met geïnteresseerden. Vele bezoekers verlieten het pand met een plant, een doosje bloemen of tuingereedschap, aangezien Verlinden druk aan het uitdelen was.
De sfeer van het open huis was er een van verbazing en verwondering. Over de grootte van het gebouw, de architectuur en de inrichting. Concrete Architectural Associates is verantwoordelijk voor de inrichting en Thonik voor de nieuwe huisstijl. Bezoekers keken vol bewondering rond.

Watermensen

Ter ere van de opening van de nieuwe bibliotheek beleefde de musical 'Watermensen' haar première. Het oudste geheim van Almere werd eindelijk prijs gegeven. De rol van verteller wordt afwisselend gespeeld door Sipke Jan Bousema, Loretta Schrijver, Tanja Jess, Charly Luske en Floortje Smit. Naast hoofdrolspelers Brandi Russell en Paul Donkers staan getalenteerde spelers van de Almeerse Faust Theaterschool op het toneel. De musical Watermensen speelt nog tot 18 april in de nieuwe zaal van de bibliotheek.
Sinds afgelopen maandag is de bibliotheek weer 'gewoon' open: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag tot en met maandag van 10.00 tot 17.00 uur.