BGM voor een betere buurt

24 december 2008 08:00

ALMERE - Bewonersvereniging Grienden en Meenten, kortweg BGM zet zich in voor een betere buurt. Voorzitter Edo van Tienen zegt: "Beide wijken zijn echt met elkaar verweven."


"Veel bewoners in de wijken zien ons als een vereniging die alleen het gebied 'over de busbaan' vertegenwoordigt", vertelt de voorzitter. "Toch is dat niet zo, kijk maar naar de Jaagmeent. Die ligt midden tussen de Grienden." Dat bewijst volgens Van Tienen dat beide wijken echt met elkaar verweven zijn.
De Meenten ziet hij als een zeer gevarieerde wijk. "Er zijn enkele lage flats, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap en vrijstaande huizen. Alle soorten woningen kom je in deze wijk tegen." De bewoners verschillen ook van elkaar: "Jong en oud, alles woont er letterlijk door elkaar."
De voorzitter is van mening dat sommige bewoners in de Meenten qua uitzicht en woonomgeving zeker in hun handen mogen knijpen. "Bepaalde huizen aan de Terp- en Dijkmeent kijken uit over de dijk. En bos, water, winkels, bushalte, restaurantjes, alles is binnen loopafstand." Ook met de rust in de wijk is het goed gesteld, meent Van Tienen: "Vooral omdat er eigenlijk geen doorlopende weg door het woongebied loopt. Alles is rond hofjes en pleintjes gebouwd, dat geeft een hoop veiligheid voor spelende kinderen."
De eerste legale graffitiwand van Almere Haven staat aan de Jaagmeent, vlak bij de busbaan. "In het zaaltje daarnaast wordt er iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur gevoetbald door jeugd uit de Meenten en de Grienden, heel gezellig."
Toch moet hem iets van het hart: "Als voorzitter van de BGM heb ik een wens voor de toekomst: meer betrokkenheid van bewoners bij activiteiten en de vereniging. Op één of andere manier lukt het ons maar niet de mensen, ook al zijn er een flink aantal wel lid, meer te betrekken."