Bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis zuinigste bestelbus van Nederland: De Ford Transit ECOnetic

06 april 2010 07:00

ALMERE - De ANWB en de Stichting Natuur en Milieu hebben de top-10 gepubliceerd van de meest zuinige bestelauto's die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Ford staat in de categorie 'bestelbussen' met de Ford Transit ECOnetic op de eerste plaats.


Top-10 ANWB & Stichting Natuur en Milieu

De Stichting Natuur en Milieu en de ANWB hebben, voor het eerst, een overzicht gepubliceerd van de zuinigste bestelauto's in Nederland. Naast de al langer bestaande top-10 Personenauto's is er nu dus ook een top-10 Bestelauto's. De Ford Transit ECOnetic is met een uitstoot van 189 g/km CO2 uitgeroepen tot de zuinigste bestelbus van Nederland.
Hans Schurer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis: "Duurzame mobiliteit heeft voor Ford topprioriteit. Wij hebben een brede portfolio aan zeer zuinige personen- en bedrijfsauto's. Een zuinige Ford is niet alleen een minder grote belasting voor het milieu, maar is ook goed voor de portemonnee van de klant. Vooral in deze tijd zijn lage exploitatiekosten van groot belang voor onze zakelijke klanten."
Ford Transit ECOnetic

De nieuwe Transit ECOnetic is gebaseerd op de voorwiel-aangedreven Transit Bestelauto 280 met korte wielbasis. Onder de motorkap huist de 2.2-liter sterke Duratorq TDCi-motor van 115 pk gekoppeld aan een 6-versnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik van deze extra zuinige Transit bedraagt slechts 7,3 l/100 km, terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot met 189 g/km de laagste is in deze klasse. Hiermee voldoet deze Transit ECOnetic nu al aan de nieuwe Euro 5-norm.
Ford heeft speciale technische maatregelen getroffen om het extra lage brandstofverbruik en de zeer lage CO2-uitstoot van deze Transit te realiseren. Hans Schurer voegt eraan toe: "De krachtbron is optimaal gekalibreerd en de versnellingsbakverhoudingen zijn aangepast. De snelheidsbegrenzer, die is afgesteld op maximaal 110 km/u, is een efficiënt hulpmiddel om de snelheid te matigen en daarmee brandstof te besparen. Voor een verdere verlaging van brandstofconsumptie zorgen duurzame 215/75 R16-banden met lage rolweerstand op 16 inch wielen."
Ook top-10-notering voor Ford Transit Connect

De top tien van meest zuinige bestelauto's bestaat uit drie categorieën. In de klasse van de 'bestelbussen' is Ford met de Ford Transit ECOnetic 2.2 Duratorq 115 pk cDPF/euro 5 op de eerste plaats geëindigd. Ook in de categorie van kleine, zuinige bestelauto's was een top tien klassering weggelegd voor Ford met de Ford Transit Connect 1.8 Duratorq 110 pk cDPF SWB.