Bijdrage tot 500 euro voor Burendag

07 september 2011 05:00

ALMERE - In aanloop naar Burendag, zaterdag 24 september, bedachten buren in Flevoland al 21 goede ideeën voor een leukere buurt. De top-3 van ideeën in Flevoland op dit moment is spelletjesmiddag, opfleuren van de buurt en het bouwen van nieuwe faciliteiten in de buurt.


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat bewoners samen met de buren en de buurt vieren. Het thema van deze Burendag is: ‘Koppen bij elkaar. Burendag 2011’. Zo gaat een buurt bijvoorbeeld vlotten bouwen voor hun buurtfeesten op het water en oefent een andere buurt voor een circusvoorstelling diezelfde avond. Mensen die ook een goed idee voor hun buurt hebben, kunnen nog steeds meedoen.

Tot 500 euro

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage tot 500 euro om deze op Burendag uit te voeren. Enthousiaste buren kunnen nu tot en met 10 september hun aanvraag tot 500 euro indienen bij het Fonds. Buren die geen financiële ondersteuning nodig hebben kunnen wel hun activiteit aanmelden op de website. Dan ontvangen ook zij een feestpakket voor hun Burendag.


IN KADER
Wat is jouw idee voor de wijk?

De redactie van Almere DEZE WEEK is erg benieuwd naar de plannen van Almeerders voor Burendag. Het mag een idee zijn dat al is ingediend via www.burendag.nl, maar ook ideeën voor activiteiten die nog niet concreet zijn en misschien wel niet dit jaar worden uitgevoerd. Kortom: wat is jouw wijkidee? De redactie schrijft er graag een artikel over.
Neem contact op via redactie@almeredezeweek.nl of bel 036-8450027.