Bijna 3 miljoen euro aan grond onder optie

21 november 2009 08:00

OVERGOOI - Annemarie Jorritsma en Jan des Bouvrie hebben in de tweede week van november de startverkoop van de eerste 36 kavels in de tweede fase Overgooi ingeluid. Zo'n tweehonderd geïnteresseerden kwamen naar de door Jan des Bouvrie ontworpen Villa Overgooi om zich te laten informeren over de mogelijkheden. Van een crisis was niets te merken; voor bijna 3 miljoen euro grond ging onder optie.


De interesse in de riante kavels in Overgooi was met zo'n tweehonderd belangstellenden boven verwachting. Annemarie Jorritsma - bewoner Overgooi van het eerste uur - deelde enthousiast haar bouw- en woonervaringen met alle aanwezigen. Daarna lichtte Jan des Bouvrie het stedenbouwkundig plan toe, dat hij in samenwerking met de gemeente Almere heeft opgemaakt. Na de opening kon iedereen terecht bij medewerkers van de Kavelwinkel en Bröring ERA Makelaars, voor specifieke informatie over de beschikbare kavels en het nemen van een optie. Dat leverde maar liefst vijf opties op, met een totale grondwaarde van bijna 3 miljoen euro.

Overgooi populair buiten Almere

Opvallend was dat veel van de belangstellenden - bijna driekwart - níet uit Almere komen. Verder kan worden vastgesteld dat er, ondanks de huidige crisis, een duidelijke behoefte bestaat om zélf een woning te bouwen, ook in het duurdere segment. Overigens zijn er nog beschikbare kavels. Via de Kavelwinkel en Bröring ERA Makelaars en de site overgooi.almere.nl - is informatie over Overgooi te vinden. Via de op de website weergegeven kavelkaart wordt duidelijk welke kavels nog beschikbaar zijn. Ook uit de eerste fase Overgooi zijn nog enkele kavels beschikbaar. De Kavelwinkel is gevestigd aan Stadhuisplein 1 en te bereiken via 036-5338383 of overgooi@almere.nl.