Bijna 50.000 bezoekers naar SILO 8

03 augustus 2011 05:00

ALMEERDERZAND - Locatietheaterspektakel Silo 8 is in twee jaar tijd door 48.000 mensen bekeken. Zondag 24 juli viel het doek definitief voor de voorstelling van Theatergezelschap Vis à Vis, dat een hilarisch en confronterend scenario schetste over de zorg in de toekomst.


Nog niet eerder trok Vis à Vis met één voorstelling zoveel bezoekers. Silo 8 brak zowel de records qua diepte; met een tunnel van twee meter onder NAP waar acteurs in verdwenen, als qua hoogte; met behulp van een hijskraan werden de acteurs op 25 meter hoogte in de lucht gelanceerd. En ondanks de regenachtige julimaand waren de voorstellingen tijdens de laatste speelweek uitverkocht.
Het grootste deel van het publiek kwam uit Almere, Flevoland,’t Gooi, Amsterdam en Utrecht.
Uit een publieksonderzoek bleek een deel van het publiek ook uit andere regio’s gekomen te zijn. Zelfs uit Heerlen, Doetinchem en Leeuwarden kwamen mensen naar Almere Strand om Silo 8 bij te wonen.

Recycling

Achter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt door Vis à Vis aan de nieuwe productie die in 2012 wordt uitgebracht. Het gezelschap zal het afvalprobleem van de moderne samenleving op spectaculaire wijze aan de orde stellen. Wat gebeurt er met die enorme bergen restafval?
Het idee voor de productie beperkt zich niet tot de levensloop van spullen maar neemt ook het 'menselijk' overschot mee dat in een moderne samenleving onder het tapijt wordt geveegd.