Bijna één miljoen Nederlanders hebben diabetes

09 juni 2010 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - Ruim 700.000 Nederlanders hebben diabetes mellitus. Als iemand diabetes mellitus heeft, zijn voetcomplicaties de ernstigste complicaties van deze ziekte. In Almere werken meerdere Podotherapeuten samen om de zorg voor de voeten van diabetespatiënten op zich te nemen.


Ieder jaar komen er zo'n 70.000 diabetespatiënten bij. Bovendien hebben naar schatting circa 250.000 mensen diabetes zonder dat ze het weten. In Nederland krijgt ongeveer 4 procent van alle diabetespatiënten een ulcus, dat is een kraterachtige wond tot in de lederhuid of zelfs dieper. Een dergelijke aandoening kan ernstige gevolgen hebben.

Podotherapeutisch Centrum Rond Om in Almere

"Het is belangrijk dat iedere diabetische voet regelmatig gezien wordt", aldus podotherapeut Ellen Nuijten. "Meestal gebeurt dit in de huisartsenpraktijk, maar wanneer er risico's op de loer liggen moet de podotherapeut op tijd worden ingeschakeld. We doen er alles aan om een goede samenwerking op te zetten met de praktijkondersteuner en de huisarts en om scholing te geven op dit gebied. Een afspraak maken is mogelijk op verwijzing van een huisarts. Dat kan via 036-5323464.
Podotherapeutisch Centrum Rond Om

Edward Munchweg 31
1328 MB Almere
www.podotherapierondom.nl