Bijzonder Sint-bezoek op De Kraanvogel

04 december 2020 16:35

PARKWIJK – De Sinterklaasviering was dit jaar op Basisschool de Kraanvogel wel heel bijzonder. Sinterklaas heeft met zijn Pieten namelijk voor de school gelogeerd in een speciale Sinterklaas-caravan. Het tafeltje met warme chocomel en pepernoten stond nog buiten terwijl er vanmorgen gesnurk uit de caravan kwam.

Sint lag nog te slapen toen de kinderen aankwamen op school, hij had de avond ervoor nog zo hard gewerkt met Ozosnel en zijn pieten op het dak. Al die schoentjes vullen…Toen de kinderen allemaal op school waren, hebben de groepen 1 tot en met 4 zich verzameld rondom de caravan. De directeur van de Kraanvogel, Rina Moonen, heeft vervolgens eerst zachtjes en later met luid bonken op de deur Sinterklaas en de Pieten wakker gemaakt. De kinderen waren heel blij dat de Sint er toch was, ook al werkt hij dit jaar eigenlijk vanuit huis door Corona.

Caravan

Nadat er door de kinderen flink werd gezongen, is de goedheiligman de school in gegaan en mochten de klassen één voor één bij Sint op bezoek komen. Er werd daarbij flink gedanst en muziek gemaakt. Er zijn tekeningen afgegeven en ook lieten een aantal kleine pieten in spe hun kunsten aan de Sint zien. Deze liet weten dat de kinderen, mits ze goed blijven oefenen, Sinterklaas zeker mogen komen helpen als hulppieten. Na afloop van het feest is Sinterklaas weer vertrokken met de caravan. En wie weet staat de Sinterklaas-caravan volgend jaar wel bij een andere school op het schoolplein.

(Foto's: aangeleverd)