Biken langs de bevers

19 mei 2010 07:00

HOUT - Staatsbosbeheer een speciale fietsroute uitgezet door het buitengebied van Almere. Dit is ook het leef- en trekgebied van de bever. Het is nu mogelijk om de speciale Bever-trail te fietsen. De routebeschrijving is verkrijgbaar in het Infopunt op stadslandgoed De Kemphaan.


In Flevoland leven ongeveer honderd bevers, waarvan ongeveer twintig in Almere. De bevers leven vooral in het bosrijke buitengebied. Hier hebben ze ook burchten (het hol van de bever) gemaakt. De bever heeft het liefst een groot leefgebied. Daar heeft Staatsbosbeheer oplossingen voor bedacht door middel van ecologische verbindingen, zodat de bever vrij doorgang heeft van het Almeerderhout door de polder naar de Oostvaardersplassen.
De Bever-trail begint bij het Infopunt van Stadslandgoed de Kemphaan. Ook kan worden gestart vanuit het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. De route is veertig kilometer lang en is te volgen aan de hand van een routebeschrijving. Hier staan ook GPS-waypoints bij, zodat de route ook met GPS kan worden gevolgd.
De route is dagelijks te verkrijgen in het infopunt op stadslandgoed De Kemphaan aan het Kemphaanpad 10 in Almere, 036-5384416. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur en op woensdag tot en met zondag in het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1 in Almere Buiten.