Bingo voor ouderen in De Kiekendief

02 maart 2009 16:00

STAD CENTRUM - In zorgcentrum De Kiekendief in Almere Stad worden donderdag 5 maart ouderen in het zonnetje gezet. Bewoners van het zorgcentrum én bezoekers zijn die dag van harte welkom om zich te laten verwennen op de verwenmarkt of om mee te doen aan een bingo waar mooie prijzen te winnen zijn.


De dag wordt georganiseerd door vier vmbo-leerlingen van de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van Echnaton. Samen met de organisatie 'Kan Wél! Jongeren', die leefbaarheid in de wijk wil bevorderen, brengen ze dit project tot stand. Leerlinge Dinah Bousché: "Het is bedoeld voor 65-plussers, bewoners van De Kiekendief en mensen van buiten. In de ochtend hebben we een verwenmarkt, waar bezoekers hun nagels, haren of make-up kunnen laten doen. Leerlingen van de afdeling Zorg&Welzijn van Echnaton verzorgen dat. In de middag, vanaf 14.00 uur, kan iedereen meedoen aan een bingo waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Zoals een badkamer-, paas- of koffiepakket."
De leerlingen worden begeleid door een buurtcoach van 'Kan Wél!' en hebben voor de organisatie van het project een budget van 2500 euro ter beschikking. "Het is leuk om te doen, maar het kost veel tijd. Maar we denken dat het een leuke dag wordt."
Kiekendief-leden hebben gratis entree, voor niet-leden is de toegang 1,50 euro. De Kiekendief is te vinden aan het Kolkplein 1 in Almere Stad. Telefoon: 036-5454740.