Boekenweek over mensen met een verhaal

16 maart 2011 06:00

ALMERE - De Boekenweek van 2011 gaat over mensen met een verhaal. Het thema ‘Curriculum Vitae - Geschreven portretten’ dekt een breed scala aan boeken: van journalistiek tot literair en van non-fictie tot fictie. Van 16 tot en met 26 maart staat ook Almere in het teken hiervan.


De nieuwe bibliotheek heeft zondag 20 maart een wervelend literair programma op Boekenweekdag. Over levensbeschrijvingen, biografieën en waargebeurde verhalen. Van 12.00 tot 16.00 uur is op meerdere plekken in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad iets te doen en te beleven. Enkele namen: Joost van Casteren, Naïma El Bezaz en Ernest van der Kwast.
Hoofdgast tijdens de Boekenweekdag is Jan Mulder. Journaliste Connie Franssen gaat met hem in de nieuwe zaal in gesprek over twee boeken: zijn autobiografie Chez Stans en het boek Jan Mulder, een biografie geschreven door Guido Derksen, Hugo Borst en Wessel Penning. Beide boeken gaan over zijn leven als de aansprekende ex-voetballer, columnist, schrijver en tv-persoonlijkheid tegelijk.
Jan Mulder treedt op van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.30 tot 16.15 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl of via de klantenservicebalie in de bibliotheek.

Actie
Iedereen die tussen 16 en 26 maart lid wordt van de nieuwe bibliotheek ontvangt 20 procent korting op een basisabonnement (alleen geldig vanaf 18 jaar en bij afgifte van een machtiging tot automatische incasso), een geschenkmapje met daarin een boekenbon van 5 euro en een voucher om het Boekenweekgeschenk 2011 op te halen.
Workshops, lezing en signeersessie met Kader Abdolah
Bij selexyz scheltema aan de De Corridor 6 is ook van alles te doen. Woensdag 16 maart is er een workshop met Janny van der Molen naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘Een portret schrijf je zo’.
Vrijdag 18 maart geeft Christine Otten een lezing naar aanleiding van ‘Good Luck’, liefdesportret in taal, beeld en geur. Dat is het Boekenweekessay 2011. Het is gebaseerd op een gevonden fotoalbum van twee onbekende geliefden.
Boekenweekgeschenkschrijver Kader Abdolah signeert maandag 21 maart het boekenweekgeschenk ‘De Kraai’.