Boekhandel De Ark verder in Cultureel Café

28 april 2010 07:00

STAD CENTRUM - In brasserie de Jongens van Almere op Belfort 8 wordt woensdag 28 april het tweede Cultureel Café de Ark gehouden. Hier kan iedereen op een informele manier kennismaken met Almeerders die culturele activiteiten ontplooien. Verhalen, gedichten, muziek, kunst, wetenschap en techniek, komen voorbij.


De naam van het Cultureel Café verwijst naar de eerste culturele boekhandel van Almere: De Ark. Elly Linzel is medebedenker van het Cultureel Café. "Het begon met het organiseren van een afscheidsavond voor het team van medewerkers van boekhandel De Ark in Almere Stad", zegt Elly. "Wegens faillissement werd de boekhandel plotseling gesloten. Die avond was eind november 2009. Deze avond was een zeer goed bezochte afscheidsavond van het team van medewerkers van boekhandel de Ark, met muziek, poëzie, speeches en verhalen. Ter plekke werd aan het einde van de avond geopperd dat we vaker dergelijke avonden zouden moeten hebben. Een literair café in Almere? Ja!"
Het literair café werd verruimd tot cultureel café met aandacht voor verhalen, gedichten, muziek, kunst en wetenschap en techniek. Elly: "We willen het vier avonden per jaar organiseren, elk seizoen een keer. We streven er naar zoveel mogelijk Almeerse of Flevolandse gasten uit te nodigen, die puur voor hun plezier en dat van het publiek willen optreden. Er is namelijk geen budget voor deze bijeenkomsten. We zoeken wel kwaliteit."

Kunst, gedichten en architectuur

Op woensdag 28 april vertellen beeldend kunstenaars Hein Walter en Siemen Bolhuis over hun samenwerking en tonen ze beelden van De Tuin der Ontmoeting in Almere Buiten. Mario Withoud, de stadsdichter van Almere, draagt gedichten voor en architect Karen Heijne vertelt over haar werk. Hennie de Groot vertelt over de kunstmarkt in Almere en Ans van Berkum, directeur van CasLa, vertelt over dit centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap.
Inloop vanaf 20.00 uur, entree is gratis.
Mail voor meer informatie of aanmelden naar: ehlinzeldevries@hotmail.com of fhansum@hotmail.com.