Boetes voor negeren coronaregels op hangplekken

08 april 2020 00:00

ALMERE - Op veel hangplekken blijken mensen de coronamaatregelen compleet aan hun laars te lappen. Dat meldt de politie Almere op Facebook. De politie Almere gaat strenger controleren op deze regelgeving en zal minder gaan waarschuwen.

Vorige week zijn er op één avond, in samenwerking met Handhaving Stadstoezicht Almere, op bekende hangplekken 18 processen verbaal uitgeschreven van circa 400 euro aan personen die zich niet aan de regelgeving hielden. "Het kan inmiddels niemand meer ontgaan zijn dat wij met zijn allen in strijd zijn tegen het coronavirus. In de strijd hiertegen zijn een aantal maatregelen ingesteld. Inmiddels zijn er sancties gesteld op het niet naleven hiervan", aldus de politie Almere op Facbook.

Oproep

De politie roept iedereen op zich te houden aan de regels die door het RIVM en de minister zijn opgesteld in de strijd tegen verspreiding van het virus. "Voorkom dat je kwetsbare naasten infecteert met dit virus. Houd 1.5 meter afstand van elkaar en kom niet in grote groepen bij elkaar!" De politie doet ook een oproep aan alle ouders: "Zorg dat uw kind zich ook aan de geldende regels houdt zodat u niet door uw kind verrast wordt door een boete van 400 euro."