Bohemian Thought in de bollenmode

23 december 2009 08:00

ALMERE - Afgelopen najaar hebben kwekers bloembollen in potjes geplant. Als ze in knop komen, zijn ze verkrijgbaar bij elk Almeers tuincentrum en bloemist. De nieuwste interieurtrends zijn Bohemian Thought, Odd Romance en Bright Mood.


Vanaf januari tot en met april zijn kant en klare lente-bloeiers in de meest bijzondere vormen verkrijgbaar. Van de bekende tulpen en narcissen tot de 'onbekende' kievitsbloemen en zomerklokjes. Juist doordat er een zeer grote verscheidenheid is aan lente-bloeiers zijn de stylingmogelijkheden onbeperkt. Ze kunnen eenvoudig worden toegepast volgens de nieuwste interieurtrends zoals Bohemian Thought, Odd Romance en Bright Mood.
Met de nieuwste Bohemian Thoughts-trend krijgt ieder interieur met bloembollen als narcissen, hyacinten en blauwe druifjes een nonchalante uitstraling. De bloempotten en accessoires hebben een creatief en ambachtelijke uiterlijk met kleurrijke breisels, geborduurde stoffen en bont behang als belangrijke inspiratiebron. Narcissen, hyacinten en blauwe druifjes komen uitstekend tot hun recht binnen deze trend. Bright Mood is de tegenhanger van deze trend. In strakke, moderne interieurs speelt de natuur een belangrijke rol. De trend "Bright Mood" laat lente-bloeiers zien met een 'frisse' uitstraling. De accessoires en gebruikte materialen zijn opvallend en hebben open en transparante structuren. Zet voor een 'natuurlijk' effect lente-bloeiers als narcissen, hyacinten en tulpen eens in een glazen vaas zodat ook de bolletjes en wortels goed zichtbaar zijn.

Pasteltinten

Odd Romance is de trend die een klassiek interieur met pasteltinten, luxe materialen en rijk uitgewerkte producten verwend. De trend Odd Romance maakt veelvuldig gebruik van decoratieve ruches, strikken, kant, capitonneereffecten en houtsnijwerk. Zet eens verschillende soorten kant en klare lente-bloeiers (bijvoorbeeld krokussen, narcissen en hyacinten) bij elkaar voor een lente-tuinje in huis.
Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl