Bomen en struiken langs spoor worden gekortwiekt

22 februari 2012 06:00

ALMERE – Vanaf vorige week tot en met half maart worden op verschillende locaties langs het spoor in Almere struiken en bomen gesnoeid. Snoei- en kapwerkzaamheden zijn van belang voor een soepel verloop van het treinverkeer en een goede zichtlijn voor machinisten.


Takken van bomen en struiken die te dicht bij het spoor staan kunnen op het spoor terecht komen. Dit kan gevaarlijke situaties voor het treinverkeer en storingen opleveren. Met het plegen van preventief groenonderhoud wil ProRail dit voorkomen. Veel struiken worden tot tien centimeter boven de grond gesnoeid en beginnen in het voorjaar weer te groeien.
Naast de struiken worden er vijf bomen gekapt, die op verschillende locaties in de directe omgeving van het spoor staan. Deze bomen bevinden zich op grond van de gemeente, maar worden met toestemming van de gemeente door ProRail gekapt.
Met de gemeente Almere zijn de werkzaamheden van te voren besproken. De aannemer, die het werk uitvoert, houdt zich aan de bescherming van dier- en plantensoorten volgens de flora- en faunawetgeving. De werkzaamheden vinden overdag plaats.
Meer informatie: www.prorail.nl/onderhoud. Of bel gratis met de afdeling Publiekscontacten via 0800-7767245.