Bommelstein loopt sponsorloop voor Malawi

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Nadat de eerder geplande sponsorloop in Almere Buiten van Daltonschool Bommelstein voor Malawi in Afrika wegens slechte weersomstandigheden was verzet naar dinsdag 23 september, was het spannend of deze nu wel door kon gaan. Het weer zat niet mee. Maar gelukkig was het omstreeks 17.00 uur droog en konden de kinderen van start gaan.

Door Irma Leutscher


De groepen 1 tot en met 4, die de kleine route rond de school liepen, gingen als eerste van start. Waarna de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van start gingen, met de grotere route in de Landgoederenbuurt. Tijdens het lopen van de rondjes kwamen de kinderen verschillende spelletjes tegen die ook in Malawi gespeeld worden. Per rondje moest zo'n spelletje volbracht worden om verder te mogen lopen. Daarnaast hadden de kinderen een stempelkaart, waarop na elk rondje een stempel gezet werd.
Het was heel leuk om te zien hoe fanatiek zelfs de kleuters al waren om hun stempelkaart vol te krijgen, zodat ze veel centjes voor Malawi konden verdienen. Na afloop werden alle kinderen beloond met een zakje chips en een pakje drinken, dat hadden ze na zo'n geweldige inspanning wel verdiend.
De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Edukans, die het geld rechtstreeks inzet voor onderwijsprojecten in Malawi. Om de leerlingen van Bommelstein kennis te laten maken met het land Malawi zijn er in iedere klas, in de aanloop van de sponsorloop, lessen gegeven met als thema Malawi.