Bomovi onthult muzieknoten

22 april 2009 07:00

MUZIEKWIJK-ZUID - Monteverdi's muziek klonk afgelopen woensdag tijdens de officiële onthulling van de muzieknoten aan de gevels van de woningen aan de Monteverdistraat in Muziekwijk. Bewonersvereniging Bomovi droeg de noten plechtig over aan de buurt, samen met gebiedsmanager Gerard Kok en de oud-voorzitter van Bomovi, Herman van Aken.


Zij verrichtten de opening en verwijderden het doek dat over de muziektonen van Monteverdi gedrapeerd hing. Het muzieknotenproject heeft ruim drie jaar geduurd en is een initiatief van Herman van Aken en secretaris Theo van der Horst van Bomovi in nauwe samenwerking met Marijke Honing van Mooi zo, Goed zo.
Van der Horst vertelt: "Het was voor Marijke het langstlopende project en het heeft de nodige vertragingen gekend, zodat het haast niet uitgevoerd kon worden." Zichtbaar opgelucht vervolgt hij: "Gelukkig is het nu wel - eindelijk - gelukt…" In eerste instantie werd gedacht aan de samenwerking met een school voor voortgezet onderwijs. "Maar," zegt Van der Horst, "uiteindelijk is gekozen voor deze uitvoering, die werd uitgevoerd door de Spandoeken Centrale uit Enschede. We zijn bovendien erg blij dat dit alles tot stand kon komen dankzij de gemeente Almere en woningcorporatie Goede Stede. Zij financierden het geheel. En zonder de inzet van onze vrijwilligers was de uitvoering van dit project ook nooit gelukt, dus daarvoor zijn we natuurlijk heel dankbaar." Hij besluit lachend: "Een pluim voor alle partijen dus!"