Bonifatiusspeld voor Quinten Faust

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Quinten Faust Rijnja heeft de Bonifatiusspeld ontvangen. Traditiegetrouw wordt deze speld tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere uitgereikt aan een inwoner die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving.


Quinten Faust Rijnja heeft al ruim tien jaar een theaterschool in Almere en is al minstens even lang betrokken bij kunst en cultuur in Almere. Zo is hij betrokken bij Tumult en tal van culturele initiatieven. Vorig jaar was Quiten Faust nadrukkelijk betrokken bij de organisatie van de landelijke Sinterklaas intocht met onder meer door hem opgezette Pietenschool.
Burgemeester Annemarie Jorritsma omschreef Quinten Faust in haar nieuwjaarstoespraak als een ‘flamboyant ambassadeur van Almere’. “Quinten zoekt steeds naar verbanden en samenwerking tussen de verschillende culturele initiatiefnemers in Almere om zo samen sterker te staan en een groter en uitdagender cultureel aanbod in Almere te realiseren zodat niemand nog de brug over hoeft op zoek naar kunst en cultuur”, aldus de burgemeester.